Patlicanin kabugunu kemer seklinde soydum,tuzlu suda cok az beklettim.Kagit havluyla patlicanlari kuruladim.Yuvarlak dilimler halinde kestim,kizdirilmis yagda arkali önlü kizarttim.Tabaga kagit havlu serdim patlicanlarin yagini cekmesi icin,bir kase yogurda bir dis sarimsak ince kiyilmis dereotu tuz ekledim ve yogurdu cirptim.patlicanlarin üstüne bir kasik yogurtlu sosdan koydum.Kizartma bizim evde cok az yapilir cok sevmeme ragmen,malum cok yagli oldugundan nedense cok sevilen seyler hep kalorili oluyor.
DEREOTLU YOGURTLU PATLICAN
Patlican oturtmasi yapmistim,buzdolabinda 1 tane patlican kalmis sebzelerin arasinda görmemisim.Bir tane patlicanla ne yapilir bende kizarttim üstüne sarmsakli dereotlu yogurtla sos yaptim. Patlican sünger gibi yagi cok cekiyor,herne kadar kagit havluyla yagini cektirsem bile.
Etiketler:
Kahvaltiliklar,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder