CİGER SOTE
500 gram kuzu ciğeri(kara)
1 adet piyazlık doğranmış kurusoğan
1 adet jülyen doğranmış kapya(kırmızıbiber)
1 çorba kaşığı zeytinyağı(siz arttırabilirsiniz)
1 adet halka doğranmış çarliston biberi
5 yemek kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı şeker,karabiber,tuz,kekik,kırmızıbiber
Teflon tenceremize önce soğan ,şeker ve yağı ilave edip biraz pembeleştiriyoruz.Daha sonra biberlerimizi de ilave edip 2 dakika boyunca karıştırmadan sotelenmesini sağlıyoruz.En son domates rendesi,salça ve küp doğranmış ciğerimizi ilave bir beş dakika kavurduktan sonra yarım su bardağı sıcak su ekleyip ciğerlerimizi pişmeye bırakalım.
Ciğerlerin piştiğini kontrol edip en son tuz ve baharatlarımızı ilave edelim.Yemeğin suyu kalmışsa ocağın altını en yüksek derecede açıp tencerenin kapağınıda açarak bir kç dakika suyunu çektirelim.
Sumaklı soğan salatası ile servis yapalım...
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder