Seneler olmustur ben lahana sarmayali,sebebi bizim ev halki lahanayida kokusunuda hic sevmez.Alisverise gittgimde markette tazecik görünce dayanamadim aldim,ev halkida bir günlük lahana kokusuna katlansin artik,ben hep onlarin istedigini pisiriyorum,senede bir günde kaltlansinlar degilmi arkadaslar haksizmiyim.Lahanalarin ince yapraklarini sardim kalanlarini tursu yaptim.3 poset cikti ikisi buzluga gitti bir posetini pisirdim,ev halki her zamanki gibi yemedi.Ölcü vermiyorum siz lahananizin büyüklügüne göre ayarlayin malzemeleri.
malzemeler,lahana,kiyma.pirinc,bir kasik biber salcasi ,bir kasik domates
salcasi,karabiber,kirmizi biber,kekik,nane,1 sogan,siviyag,bir cay kasigi tuzot
yapilisi,lahanlar yapraklara ayrilir,tuzlu suda fazla yumusak olmayacak sekilde haslanir.
ici icin,kiymaya yikanmis pirinc rendelenmis sogan ve baharatlar bir kasik biber salcasi ,siviyag ilave edilir yogrulur.Haslanmis lahana yapragina kiymali harctan konularak kalin kisimdan ince kisma dogru sarilir.Tencereye dikey olarak dizilir,üstüne sicak suyla cok az siviyag ve bir kasik salca tuzu eklenir,sarmalarin üzerine gezdirilir,yumusayincaya kadar kisik ateste pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder