PATATES HAMURLU AÇMA

Bu açmaları yaklaşık 3 hafta evvel annemlere kahvaltıya giderken yapmıştım.Patates açmayı inanılmaz yumuşak ve lezzetli yaptı.Klasik poğaça tarifiniz varsada içine 1-2 patates rendelerseniz farkı kolayca görebilirsiniz bence...
PATATES HAMURLU AÇMA
200 gram da ısısında tereyağı(50 gram arasına ayrılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
5 su bardağı kadar un(kontrollü ekleyin)
2 yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak)






Tereyağımızdan 50 gram ayırıp diğer bütün malzemeler yoğurma kabımıza alınır.İyice yoğrulan hamur kabına streç film sararak sıcak bir yerde mayalanmak üzere yaklaşık 1 saat bekletelim.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın.Hamurumuzun arasına tereyağ sürüp rulo saralım ve burarak iki uçunu birleştirip halka yapalım.

Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz açmalarımızı dakikada tepside mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 dereceli ön ısılı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.


Afiyet Olsun....



Not:Ben fotoğraflamak için sadece 2 tane ayırabildim...Onlarda haliyle en sona kalanlar yani şekilleri biraz bozuk :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler