1 paket barilla tortellini(peynirli /250 gr)
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı pesto sos
Pesto Sos
1 demet taze fesleğen
3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4/3 çay bardağı kadar zeytinyağı
Öncelikle işe pesto sosumuzu hazırlamakla başlıyoruz.Ben fesleğenimi evde yetiştiriyorum ama her yerde bulmak mümkün.Rondomuza fesleğen,sarmısak,fıstık ve yağımızın yarısını koyup fesleğenler püre haline gelip malzemeler birbirine karışana kadar çalıştırıyoruz..Koyu olursa zeytinyağı eklemeye devam ediyoruz.Sosumuzu kapalı bir cam kavanozda üzerine zeytinyağı koyup dolapta 20 gün kadar saklayabiliriz.
Makarnalarımızı 2 litre kadar kaynamış tuzlu suda 7-8 dakika haşlıyoruz.Krema ve pesto sosumuzu çırpıp pişirip süzdüğümüz makarnamıza karıştırıyoruz.Kızarttığımız yada arzuya göre fırında pişirdiğimiz kalamarlarımızı tabağın çevresine dizip ,fesleğen yapraklarıyla süslediğimiz makarnamız servise hazır....
Afiyet Olsun...
Bu ülkenin bayrağına,toğrağına aşık ulu önderimiz Atatürkümüze hayran ve minnettar bütün türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı kutlu Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder