TÜRK ALMAN KADINALR GURUBUNUN IFTAR YEMEGI



Ramazan tatli bir telasla geciyor,PersembeTürkiyeden gelmis üniversiteli gencleri iftar yemegine davet etmistim, cumada türk Alman kadinlar iftar yemegi vardi.Cumartesi esimin alilesiyle yemege gittik,esimin cok kalabalik bir ailesi var,yaklasik 35 kisi restorant,ta iftar yemegi yedik.Bugünde esimin görevli oldugu türk okul alie birliginin iftar yemegine gittik,bu ramazan benim icin cok hizli gecti sonuna geldik bile.

Cuma günü türk alman kadinlarin iftar yemegini organize ettik,yaklasik 33 kisi vardi,okuldan ögretmenler,belediyeden bizimle ilgilenen memurlarda vardi.Biz belediyeye bagli bir dernek oldugumuz icin sagolsunlar bize cok yardimci olurlar her konuda.Yemekleri biz türk hanimlar yaptik,alman arkadaslar sadece icecekleri getirdiler.Cok memmun kaldilar simdiden seneye ramazanda yine iftar yemegi verin hemen geliriz dediler.
iftari bizimle hurmayla actilar,mercimek corbasi icildi daha sonra cesit cesit yemekler yenildi,arkasina tatlilar.Caylarimizi icerken icimizden bir arkadasimiz orucun manasini neden oruc tuttugumuzu anlatti.Nasil namaz kilindigini hacca neden gidildigini orda nasil bir ibadet yapildigini,zekattan fitreden basörtüsünden konusuldu.Büyük bir merakla dinlediler sorular sordular,onlarda oruc sadece lüks pahali olan seyleri yememekle oluyormus,cikilota,et,icki gibi,bir kac sey daha söylediler ama aklimda kalan bunlar.




Yemeklerin hepsini cekemedim,masalari hazirladik vakit girdi,hepsi bir anda masanin önünde yemek almak isteyince hepsine durun ben resim cekmedim daha deyince beklediler bende aceleyle bir kac resim ancak cekebildim,misafirlerimizi daha fazla bekletmek istemedim.



Pizza tavalariyla sehriyeli pilav,kavurma,patatesli bezelyeli et yaptik arkadaslarla,hepside yendi.



tatilarimizda boldu,tiramisuyu yunan bir arkadasimiz yapti,ama icki koymamis icine,oruc oldugumuzu bildikleri icin cok düsünceliler sagolsunlar.



Semaverden sicacik cayimizi ictik,almanlar aksamlari ya bira ,yada bir kadeh sarap icerler,onlar bizim gibi aksamlari yemekten sonra sicak cay yada kahve icmiyorlar,ama cayimizi sevdikleri icin birer bardak ictiler.




Almanlar masa dekoruna cok önem veriyorlar,hangi mevsimdeysek ona göre dekore ediyorlar,simdi sonbaharda oldugumuz icin sararan yapraklarla,ceviz findik süs kabagi elma ve kücük mumcuklar vardi ,güzel bir görünümü vardi masanin.







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler