Annem ve babamın evlilik yıldönümleri için geçen cuma yaptığım pasta...Her ne kadar kedi dillerini kurdeleyle bağlarken onları zedelesemde lezzeti bu aksaklığı hoş görmemi sağladı...
Aslında çok anlatılacak birşeyi yok ama 15 dakikada pasta yapmak isteyenlere bir alternatif bulunsun istedim sitemde..Zaten fark ediyorumda ne kadar pratik herşey sitede ...otur be hatun meşagatli bişeyler yap dimi:)Ama çalışınca ve vakit az olunca kısa süreli yapılan lezzetler çok işimize geliyor napalım....:))
ÇİKOLATALI&FISTIKLI PASTA
1 adet kakaolu pastaban veya şuradaki pandispanya
1 paket kakaolu crem ole
1 pkt dr outker kakaolu pasta kreması
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı antep fıstığı
Yaklaşık 1 litre süt
1 paket kedi dili bisküvisi
1 paket bitter çikolata
2 çorba kaşığı toz antep fıstığı
Öncelikle pasta tabağımızın ortasına kekimizin alt katını oturtup kelepçeli kalıbı üzerine kelepçesi kapalı olarak kapatıyoruz.(Bu aşamada pastabanınız kalıbınıza büyük gelirse pastabanın yanlarından kesin)1-2 saniye süte batırdığınız kedi dillerimizi çemberin iç tarafına dizelim.Crem olemizi paketin arkasındaki süt miktarından yarım su bardağı eksik süt ile çırpalım.Pastabanımızın altını (hazır pastaban kullanıyorsak çok kuru oluyor)şekerli süt ile bir miktar ıslatalım.Çırptığımız crem olemizi üzerine ilave edelim.Damla çikolata ve kabukları soyulmuş antep fıstıklarımızıda bu aşamada pastamıza ekleyip pastamızın ikinci katını kapatalım.
Üzeri için pasta kremamızı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerini kaplayalım.Üst süslemesi için krema pompası ile bu kremadan süsler yapabileceğiniz gibi 1 paket bitter çikolatayı rendeleyip pastanızın üzerinide kaplayabilirsiniz.Ben en son toz antep fıstığı da ekleyip pastamı buzdolabında soğumaya bıraktım.
En son kelepçeli kalıbımızın kelepçesini açarak kurdele ile bağladım...
Üzeri için pasta kremamızı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pastanın üzerini kaplayalım.Üst süslemesi için krema pompası ile bu kremadan süsler yapabileceğiniz gibi 1 paket bitter çikolatayı rendeleyip pastanızın üzerinide kaplayabilirsiniz.Ben en son toz antep fıstığı da ekleyip pastamı buzdolabında soğumaya bıraktım.
En son kelepçeli kalıbımızın kelepçesini açarak kurdele ile bağladım...
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder