Benzerlerini çoğu şekilde denediğimiz patates toplarının bir başka versiyonu lalezar.Özellikle akşam yemeklerinde garnitür olarak kullanılabilecek şık ve lezzetli bir tarif...
LALEZAR
5 patates
1 kurusoğan
yarım limon
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber
1 demet maydanoz
2 adet kırmızı biber(kapya)
Patateslerimizi haşlayıp çatal yada patates ezici yardımı ile iyice eziyoruz.Minik küpler halinde doğradığımız soğan,yağ,limon,tuz ve karabiber ilave ettiğimiz patates ezmemizi köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz.
Maydanozlarımızı incecik kıyıp büyükçe bir tabağa alıyoruz.Elimize ceviz büyüklüğünde patates püresi alıp maydanozda yuvarlıyor ve yuvarlak form veriyoruz.Patateslerimizin ortasına işaret parmağımız ile bastırıp küpler halinde doğradığımız kapya biberlerimiz ile süslüyoruz.
Patateslerimizi haşlayıp çatal yada patates ezici yardımı ile iyice eziyoruz.Minik küpler halinde doğradığımız soğan,yağ,limon,tuz ve karabiber ilave ettiğimiz patates ezmemizi köfte yoğurur gibi yoğuruyoruz.
Maydanozlarımızı incecik kıyıp büyükçe bir tabağa alıyoruz.Elimize ceviz büyüklüğünde patates püresi alıp maydanozda yuvarlıyor ve yuvarlak form veriyoruz.Patateslerimizin ortasına işaret parmağımız ile bastırıp küpler halinde doğradığımız kapya biberlerimiz ile süslüyoruz.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder