KITIR POĞAÇA




Geçen günkü keki yaptığım sırada yanına birde poğaça yapayım bari dedim ve bu mahlep kokulu poğaçacıkları yaptım.Benim favri poğaçam mayalıdır ancak bu sefer hem vaktim yoktu hem maya kullanamadım.İçinde kabartma tozu ve maya yok çünkü dönem dönem midem bu vb şeylere hassaslaşıyor ...Ama siz bu tarife kabartma tozu koyabilirsiniz.


HAMUR MALZEMESİ


2 yumurta(1 sarı ayrılıp üzerine sürülecek)

Yarım sb yoğurt

100 gram yumuşak teremyağ

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı kadar tuz

Tepeleme 1 çay kaşığı mahlep
1 pkt kabartma tozu(ben kullanmadım)

yarım çay bardağı(minik)sirke

Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamı :))


İstediğiniz iç malzeme

Ben dereotu ,maydanoz ve beyaz peynir kullandım


Üzeri için

Susam,çörek otu veya haşhaş tanesi



Hamur malzemlerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru elimizde yuvarlak hale getirip iç malzememizi koyuyoruz.İster yuvarlak istersek ikiye kapatıp şekil veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam yada haşhaş serpip 160 dr fırında pişiriyoruz.


Afiyet Olsun



NOT:YAZZILARI SİZLERDEN GELEN İSTEK ÜZERİNE BİRAZ BÜYÜTTÜM.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler