Geçen günkü keki yaptığım sırada yanına birde poğaça yapayım bari dedim ve bu mahlep kokulu poğaçacıkları yaptım.Benim favri poğaçam mayalıdır ancak bu sefer hem vaktim yoktu hem maya kullanamadım.İçinde kabartma tozu ve maya yok çünkü dönem dönem midem bu vb şeylere hassaslaşıyor ...Ama siz bu tarife kabartma tozu koyabilirsiniz.
HAMUR MALZEMESİ
2 yumurta(1 sarı ayrılıp üzerine sürülecek)
Yarım sb yoğurt
100 gram yumuşak teremyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar tuz
Tepeleme 1 çay kaşığı mahlep
1 pkt kabartma tozu(ben kullanmadım)
yarım çay bardağı(minik)sirke
Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamı :))
İstediğiniz iç malzeme
Ben dereotu ,maydanoz ve beyaz peynir kullandım
Üzeri için
Susam,çörek otu veya haşhaş tanesi
Hamur malzemlerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Hamuru elimizde yuvarlak hale getirip iç malzememizi koyuyoruz.İster yuvarlak istersek ikiye kapatıp şekil veriyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu,susam yada haşhaş serpip 160 dr fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder