FIRINDA ÇİPURA



Çipuranın bu hali bizim evde en genel kabul görmüş olanıdır tabiri caizse…Dumansız ızgarada da yaparım çok sık ancak eşim her şeyin çok pişmişini sevdiği için bu tarif tam bizlik.Buğulama yada pilaki şeklini sevmediğimizden ve bu tarif önceden sosun içinde de beklediği için çok daha lezzetli oluyor.Birde mümkünse deniz çipurası olsun 


2 adet deniz çipura
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,Top karabiber


Temizlenip yıkanmış ve suyu süzülmüş balıklarımızı 5-6 saat önceden sığabilecek büyüklükte bir tepsiye koyuyoruz.Zeyinyağıyla her yerini (karnıda dahil)yağlıyoruz.1 soğanı balıkların üzerine rendeliyoruz.Boylamasına çizik attığımız balıklarımızın karnına ve bu çizik yerlerine sarımsak ve karabiber ilave ediyoruz.Tuzumuzuda ekleyip üzerini kapatıyor ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Pişirme zamanı geldiğinde balıkları soğanlardan arındırıyoruz ancak sarımsak ve karabiberleri üzerinde bırakıyoruz.İster fırının ızgarasında isterseniz aman çok batmasın dersenizde bir tepsiye yağlı kağıt serip onun üzerinde yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.

Balığın yanına en çok bol limonlu yeşil salata ve patates salatasını yakıştırırım ben.Afiyet olsun:)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler