KREMALI PRATİK TAVUK


Günaydın,herkesin mübarek miraç kandilini kutlarım,Allah herkesin dualarını kabul etsin.Daha çok yeni olmama rağmen yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için de hepinize tek tek teşekkür ederim...
Akşam evde yemek olmadığı bir zaman işten eve giderken 5 dakikada oluşan bir fikirle ortaya çıktı bu yemek.Aslında çok basit ama ben tadını çok sevdim.
Kremalı tatları seviyorsanız denemenizi tavsiye ederim..
Malzemeler ( 2 kişilik )
4 adet kemiksiz tavuk pirzola
2 yemek kaşığı sıvıyağ(kızartmak için)
1 kurusoğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım çay kaşığı karabiber ve köri
100 ml kadar krema
tuz
Öncelikle teflon tenceremizde derisini aldığımız tavuklarımızı arkalı önlü kızartıyoruz.Bir yandan kızartma işlemimizi yaparken diğer yandan 1 kurusoğanı piyazlık doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvıyağda karamelize ediyoruz(püf noktası!).Sarmısaklarımızıda rendeleyip soğanımıza ilava ediyoruz.Daha sonra krema,tuz,karabiber ve körimizi ekleyoruz.Kızaran tavuklarımızı sosun bulunduğu tencereye aktarıyoruz.2-3 dakika kadar özdeşleşmelerini sağlayıp,patates,pilav veya salata yoğurt ikilisiyle servise sunuyoruz.İşte bu kadar basit....
Afiyet Olsun
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler