Oglumun en cok sevdigi yemek yaglama ,hergün olsun hergün bikmadan usanmadan yer. Pazar günü yaglama günümüzdü artik babamiz kizim fazla hamurici istemiyor kilolarina dikkat ediyorlar. Arada cok canimiz istediginde yapiyorum,yaglamada yenmeyecek gibi degilki,üstüne sarimsakli yogurtu dökünce dayanilmaz birsey oluyor
Malzemeler
1 bardak süt
yarim cay bardagi sivi yag
1 paket maya
un,tuz
Oglumun en cok sevdigi yemek yaglama ,hergün olsun hergün bikmadan usanmadan yer. Pazar günü yaglama günümüzdü artik babamiz kizim fazla hamurici istemiyor kilolarina dikkat ediyorlar. Arada cok canimiz istediginde yapiyorum,yaglamada yenmeyecek gibi degilki,üstüne sarimsakli yogurtu dökünce dayanilmaz birsey oluyor
Malzemeler
1 bardak süt
yarim cay bardagi sivi yag
1 paket maya
un,tuz
kiymali harci icin
300 gr kiyma
2 adet sogan
1 sivri biber
2 adet domates,ben konserve ezilmis domates kullandim
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi,biber salcasi,
1 cay bardagindan az siviyag
karabiber,kirmizi tozbiber,kimyon,nane maydanoz.
Asil tarifi hamuru sadece su unla ben yumusak olsun diye sütle yoguruyorum.
Bir kase sarimsakli yogurt
Sütü mayayla cirpin,daha sonra siviyagini tuzunu ayarlayip yumusak bir hamur elde edin. Mayanlandirmaya birakin.Bu arada yarim bardak siviyagi bir tencerede alin,iki tane sogani rendeleyin ,soteledikten sonra kiymayi ilave edin,kiymayida iyice soteledikten sonra,salcasini ince kiylmis biberi domatesini ,baharatlarini ekleyin. Yarim bardak sicak su ilave edip özlesinceye kadar pisirin.Mayalanan hamurdan kücük bezeler alin,pasta tabagi büyüklügünde acin,ister teflon tavada alt üst pisirin.ben elektirikli yufka sacinda pisirdim.bezeler bitince iyice sicak olan kiymali harctan yaglama bazlamasina kasikla heryerine yayin,bu islemi bazlamalar bitinciye kadar devam edin.Önce ortadan sonra tekrar dörde kesin,üstüne sarimsakli yogurtla servis yapin.ben sivri biber maydanoz eklemedim bizim kücük bey yemiyor,katsam bile catalla tek tek seciyor.Size tarifi tam vermek icin yazdim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder