KURU MEYVELİ KEK




Evdeki kuru meyveleri değerlendirmek için yaptığım kekimden ancak 1 dilim yiyebilmenin üzüntüsü içindeyim Allahtanki eve ayırmışım:)) Kek öyle bir kapışıldıki kırıntıları kalmadı desem yeridir.Özellikle kakaolu-çikolatalı kekleri sevmeyenler ve benimde elmalı/cevizli kekten sonra favorim oldu ...Sanıyorum artık keklerimi aktarlarda hazır satılan meyve karışımlarıyla değil doğal kuru meyvelerle yapacağım.

Ben kekimi evede kalsın diye baton kalıba ve 6 adet muffin kalıba paylaştırdım ama siz derin bir kek kalıbında tek parça pişirebilirsiniz.


Malzemeler (1 baton+6 muffin kek için)


4 adet yumurta
2 bardaktan 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
bir fiske tuz
minik doğranmış kuru meyveler(kayısı(rengi koyu olan),kuru üzüm,
kuru siyah üzüm,yaban mersini,portakal kabuğu,ceviz,damla çikolata
1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un

Öncelikle yaban mersini ve siyah üzüm kurularımızı sıcak suda 10 dakika bekletip süzüyoruz.Daha sonra bütüN meyveleri minik minik doğruyoruz.Oda sıcaklığındaki 4 yumurtayı ,şeker ve bir fiske tuz yardımıyla bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz.Sırasıyla yoğurt ,sıvıyağ ,kabartma tozu,vanilya ve elediğimiz unumuzuda ekleyip iyice çırpıp sade bir kek hamuru elde ediyoruz.Kuru meyvelerimizin üzerine biraz un döküp karıştırıyoruz(dibe çökmemeleri için)Tahta bir kaşıkla kek hamurumuza kuru meyveleri iyice karıştırıyoruz.Hamurumuzu yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza boşaltıyoruz ve 170 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 30 dakika hiç kapağını açmadan pişiriyoruz.Süre sonunda kürdan testi yapmak serbest :))


Afiyetler Olsun...






Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler