Hazır hava yağmurlu iç karartıcı iken çorba tarifi vermenin tam sırasıdır bence..Ben bu çorba için mantıyı vaktim olduğunda hazırlayıp minik poşetler halinde donducuda saklıyorum.siz isterseniz hazır mantı kullanabilir yada benim gibi kendiniz hazırlayabilirsiniz...
Mantısı İçin;
1 yumurta
tuz
1,5 sb kadar un
aldığı kadar ılık su
*****
300 gr kıyma
1 rendelenmiş soğan
tuz,karabiber
Çorba İçin;
1 su bardağı mantı
yarım su bardağı nohut(haşlanmış)
1 au bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 dolu yemek kaşığı un
tuz,kuru nane,yarım çay bardağı sıvıyağ
Mantımızı hazırlamak için hamurumuz malzemelerini bir kaba alıyoruz.Su koyarken çok dikkatli koyuyoruz çünkü hamurumuz çok sert bir hamur olacak,her zaman alıştığımız kulak memesi bu defa geçerli değil yani:)Hamurumuzu hazırlayıp üzerine bez örtp dinlenmeye bırakırken biz iç malzememizi hazırlıyoruz.
İç malzememiz için malzeme listesindekileri güzelce yoğuruyoruz.
Ben hamuru iki beze yapıp açıyorum ,ama siz hamur açmada ustaysanız bu ölçüdeki hamuru tek seferde ince açabilirsiniz.Bezelerin her birini hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açıyoruz(dikkat ne çok ince ne çok kalın)Açtığımız hamurumuzu 1,5 cm lik karelere bölüyoruz.İç harcımızdan çok fazla olmamak suretiyle ortasına koyup karşılıklı kenarlarını birleştiriyoruz.
***************
Çorbamız için 1,5 litre suyu kaynatıp içine tuz koymadan mantılarımızı biraz pişiriyoruz.Yarı pişmiş mantılarımızın içine haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz.Bu aşamada biz yoğurt,un ve yumurta sarımızı bir miktar su ile pürüzsüz olacak şekilde çırpıyoruz.Sıcak çorbadan 1-2 kepçe alarak yoğurtlu karışıma katıyoruz ki yoğurt sıcağı görünce kesilmesin.Yoğurtlu karışımı karıştırarak mantılı suya ilave ediyoruz.Kaynayana kadar karıştırıp altını kısıyoruz.Sıvı yağımızda nane ve arzu edilirse pul biberimizi biraz yakıyoruz.Çorbamızın tuzunu ayarlayıp altını kapatıyoruz.Siz ister yağı resimdeki gibi üzerine döküp servis yapın isterseniz sıcak çorbaya dökerek karıştırıp o cozz sesini duyun:))
Afiyetler Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder