Hafta sonu için yaptığım ve lezzetiyle bizi kendisine hayran bırakan balığımız...Denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyetler olsun....
Malzemeler 2 kişilik;
Marine İçin
2 adet deniz levreği
çeyrek çay bardağı zeytinyağı
karabiber,tuz
3 diş ince dilimlenmiş sarmısak
Malzemeler 2 kişilik;
Marine İçin
2 adet deniz levreği
çeyrek çay bardağı zeytinyağı
karabiber,tuz
3 diş ince dilimlenmiş sarmısak
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1 defne yaprağı
1 büyük patates,
300 gr mantar
1 büyük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber
2 çay kaşığı tereyağ
2 adet levreğe uzunlamasına bıçakla kesik atıyoruz.Marine malzemelerimizi üzerine ekleyip güzelce karıştıralım ve kağaını kapağını kapatıp 1 gece dolapta bekletelim.
Patates,domates ve mantarımızı küp küp doğrayalım.Biraz zeytinyağı tuz karabiber ekleyip karıştıralım.
Güveç kabımızın altına mantarlı harcımızdan biraz koyalum üzerine balığımızı koyup tekrar biraz mantarlı harç ilave edelim.
180 derecedeki fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.Son 5 dakika balığın üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ekleyip 5 dakika daha pişirelim..
Balığın en iyi arkadaşı roka salatası ...
Afiyetler Olsun...
1 defne yaprağı
1 büyük patates,
300 gr mantar
1 büyük domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber
2 çay kaşığı tereyağ
2 adet levreğe uzunlamasına bıçakla kesik atıyoruz.Marine malzemelerimizi üzerine ekleyip güzelce karıştıralım ve kağaını kapağını kapatıp 1 gece dolapta bekletelim.
Patates,domates ve mantarımızı küp küp doğrayalım.Biraz zeytinyağı tuz karabiber ekleyip karıştıralım.
Güveç kabımızın altına mantarlı harcımızdan biraz koyalum üzerine balığımızı koyup tekrar biraz mantarlı harç ilave edelim.
180 derecedeki fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.Son 5 dakika balığın üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ekleyip 5 dakika daha pişirelim..
Balığın en iyi arkadaşı roka salatası ...
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder