Zeytinyağlı Enginar





Ben enginarı her şekilde yapanlardanım...Garnitürlü,baklalı ,annem usulü pirinçli vss...Şimdi tam tezgahlarda varken bol bol yememiz lazım enginarı.Hem lezzeti çok güzel hemde sağlık için inanılmaz faydalı bir besin..Haydi bakalım canım annem usulü enginara:)


1 soğan
5 adet enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz(ayarlanabilir)
yarım çay bardağı kadar pirinç

Üzerine
Dereotu,nane


Soğanımızı yemeklik doğrayıp limonlu suda beklemiş 4 e veya arzuya göre 6 ya böldüğümüz enginarlarımızla biraz kavuruyoruz.İçine 2 sb kadar sıcak suyumuzu tuzumuzu ve şekerimizi katıp en son pirincimizi ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz.İsterseniz düdüklüde 5-6 dakikada pişirebildiğiniz gibi isterseniz normal çelik tencerede pişiribilirsiniz.Ama mutlaka tencerede soğutmanızı tavsiye ederim.


Soğuyunca üzerine dereotu ve nane serpip servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler