- Merhabalar ,
- Tadına doyulmaz lezzette bir börekle karşınızdayım. Baklava hamuruyla yapılan baklavayı sevmesemde baklava yufkası ile denediğim bu böreğe bayıldım. Sadece ben değil en az 30-35 kişi bayıldı. İstek üzerine kaç kere yaptığımı hatırlamıyorum bile. Peynirlisi , kıymalısı - tavuklusu - patateslisi kısacası her hali denenmiş ama tavuklu hali tarafımdan yıldızlı 10 almıştır. Siz arzu ettiğiniz iç harcı ile deneyin ama tavuklu olanı da denemeden geçmeyin bence....
30-35 adet baklava yufkası
Ara sosu için:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
İç Harcı İçin:
300 gr tavuk göğsü
2 soğan (orta boy)
1 büyük garnitür
1/2 kaşık salça
2 çay kaşığı kimyon
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
2 soğan (orta boy)
1 büyük garnitür
1/2 kaşık salça
2 çay kaşığı kimyon
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
- Tavuklar küçük küpler halinde kesilerek yıkanır ve süzülür. Bir tavada ince ince doğradığımız soğanlar zeytinyağında pembeleşene kadar kavurulur . Daha sonra tavuklar eklenerek suyunu salıp çekene kadar pişirilir sonra salçası eklenerek biraz daha çevrilir. Garnitür ve baharatlar eklenerek 5 dakika daha pişirilir.
- İç harcımız soğuduktan sonra ara sosumuz için yumurta , sıvıyağ ve süt bir kasede çırpılır. Baklava yufkamızın bir tanesi tezgaha serilir ara sosumuzdan fırça yardımı ile yufkanın her tarafına sosumuzdan sürülür. Üzerine 2. kat yufkamız serilerek yine sosumuz sürülerek 3. kat yufkamız da serilir ve üzerine iç harcımızdan konur ve genişçe bir rulo şeklinde sarılır. Tüm yufkalarımız bu şekilde hazırlandıktan sonra artan sorumuz üzerine sürülerek böreğimiz dilimlendikten sonra istenirse üzerine ( öneririm ) çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Sonrasında da afiyetle yenir... Yemeyen de pişman olur benden söylemesi :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder