Muzlu Pastacıklar

Malzemesi:
Pandispanya:
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu




Kreması:1 paket vanilyalı puding paketin üzerinde yazan süt miktarı
5-6 muz
Üzeri için:çikolata glazürü
file badem
çikolata rendesi
hindistan cevizi
1. Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumurtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Fırın tepsisine, yağlı kağıt üzerine hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.2. Vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pudingi soğmaya alıp ara sıra karıştırın ki üzerinde kaymak oluşmaması için. Soğuk pudingi soğmuş pandispanyaya yayın. Üzerine soyulmuş, uzunlamasına ikiye kesilmiş muzları yerleştirin. Keskin bir bıçak ile muzların etrafını keserek küçük pastacıklar elde edin. Çikolatalı glazürü benmari usulü eritip, muzları tamamen kaplayacak şekilde üzerlerine yayalım. Glazür donmadan file badem, çikolata rendesi ve hindistan cevizi ile süsleyelim. 1 saat buzdolabında soğutup servis edelim.
Not:Çikolatalı glazür bulayamayanlar çikolatayı benmari usulü ertip için biraz margarin katıp, bu karışım ile muzları kaplayabilir..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler