- Herkese mutlu , sağlıklı ve huzur dolu bir hafta dileyerek , tüm sevenlerin ve sevilenlerin sevgililer gününü ve tüm islam aleminin kandilini kutlayarak sözü hiç uzatmadan sizi hafif , lezzetli ve pratik bir tatlı ile başbaşa bırakmak istiyorum.
- Yanlız yine ufak bir not düşmeden gecemeyeceğim.Bu tarifi siz mevsim meyveleri ile de deneyebilirsiniz. Muhallebi tarifini aynen yapıp üzerinin sosunu isterseniz Elma , portakal ve muzla deneyebilirsiniz.
Muhallebisi İçin :
1 kilo süt
2 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
75 gram tereyağı
2 paket vanilya
Çilek Sosu İçin
1/2 kg çilek
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 Yemek Kaşığı şeker
1/2 Su Bardağı ılık su
- Tencereye un, şeker ve sütü koyup karıştıralım.İyice çırpıp hiç topak kalmayınca altını açıp kaynatalım.Kaynayınca altını kapatıp içine yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
Muhallebimizi kuplarımıza veya kaselerimize dağıtıp soğumasını bekleyelim . Muhallebimiz soğurken bizde çilek sosomuzu hazırlayalım.
- Çilek sosumuz için ;
Çilekleri yıkayıp rondoda çekerek püre haline getirelim.Ardından bir tencereye, çilek püresini, suyu, şekeri ve nişastayı koyup orta ateşte ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. - Sosumuz kaynayınca ocağın altını iyice kısıp 5 dakika daha pişirip muhallebimizi ocaktan indirelim. Ara ara karıştırıp sosumuzun hem ılınmasını hem de kabuk bağlamamasını sağlayalım. İyice ılınan sosumuzu kuplardaki muhallebimizin üzerine paylaşıralım .
- Muallbimizi dolaba atıp iyice kıvam alması için bir gece beklettikten sonra üzerini istediğiniz malzeme ile ( fındık , fıstık , çikolata , şekerleme vs.) süsledikten sonra afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder