MALZEMELER
1 Kilo süt
1 Su bardağı toz şeker
2 Adet muz
1 Paket vanilya
3 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı margarin
Dilimlenmiş muz ve yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI: Bir tencereye soğuk sütü, toz şekeri koyup kaynatıyoruz. Nişastayı biraz su veya süt ile akıcı kıvama getiriyoruz. Tenceremizdeki süte nişastayı ekliyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Biraz pişirip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca muzu soyup robottan geçiriyoruz. Pudingimizin üzerine döküyoruz. Vanilyayı da ilave edip mikserle 3-4 dakika karıştırıyoruz. İstediğimiz kaselere veya kup bardaklara koyup ılıdıktan sonra buz dolabına koyup soğutuyoruz. Üzerine dilimlenmiş muz ve yeşil fıstık serpip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder