net ten arkadaşlarda gördüğümden beri yapmak istiyordum bu pideleri.tarifi Gül ablamdan.kendisi benim hep örnek aldığım hem marifeti hemde torun sahibi blog yazarı olarak hayran kalmışımdır.üstelik tarifleride birbirinden güzel ve çeşitli.mutlaka bloğuna uğramanızı tavsiye ederim:http://dogada.blogspot.com/
ben çeşit çeşit içler hazırladım.bu kaşarlı olanlarından.
buda üzeri yumurtalı.
bunlarda kıymalı ve patatesli..sanırım en güzeli patatesli olanıydı.yumuşacık nefisti..
EV YAPIMI PİDE:
MALZEMELER HAMURU İÇİN:
bir paket instant maya, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir yumurta beyazı, bir çay bardağı sıvı yağ, iki su bardağı ılık süt, aldığı kadar un, üzeri için yumurta sarısı.
İÇ MALZEMELER
İki orta boy patates, bir orta baş soğan, tuz, karabiber, pul biber vs.
Bir su bardağı rendelenmiş peynir, bir su bardağı kaşar rendesi,maydanoz
250 gr. kıyma, iki domates rendesi, maydanoz, ki baş soğan rendesi, üç dört sivri biber, baharatlar ve tuz
Önce hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.Diğer yandan iç malzemeleri hazırlıyoruz.( Hepsini ayrı ayrı) Şekil verdiğimiz hamurlarımızı içlerimizle doldurup tepside tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra tereyağla yağlayıp üzerlerini hamur bezimizle kapatıyoruz.
bir paket instant maya, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir yumurta beyazı, bir çay bardağı sıvı yağ, iki su bardağı ılık süt, aldığı kadar un, üzeri için yumurta sarısı.
İÇ MALZEMELER
İki orta boy patates, bir orta baş soğan, tuz, karabiber, pul biber vs.
Bir su bardağı rendelenmiş peynir, bir su bardağı kaşar rendesi,maydanoz
250 gr. kıyma, iki domates rendesi, maydanoz, ki baş soğan rendesi, üç dört sivri biber, baharatlar ve tuz
Önce hamuru yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.Diğer yandan iç malzemeleri hazırlıyoruz.( Hepsini ayrı ayrı) Şekil verdiğimiz hamurlarımızı içlerimizle doldurup tepside tekrar mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 250 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra tereyağla yağlayıp üzerlerini hamur bezimizle kapatıyoruz.
not:ben pideleri çok ince olarak yaptım.ve kenarlarına yumurta sürmeyi unutmuşum siz incede olsa yumurtayı unutmayın çünki çok geç kızardılar..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder