Malzemeler:
1kg.Süt
9Yemek kaşığı İrmik
11Yemek kaığı şeker
İç malzemesi:
3Rendelenmiş Elma
1/2Çay bardağı şeker
1Çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
6Tane Bisküvi(robotta çekilmiş)
Biraz robotta çekilmiş ceviziçi
Yapılışı:
İlk olarak rendelenmiş elmalar,yarım çay bardağı şeker ve tarçın ocakta suyunu çekene dek pişirilir..
Bir tencereye irmik,şeker ve süt alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir..
Islatılmış bir borcama veye kalıba tatlının yarısı dökülüp üzerine hazırlanan elmalı harç yayılır ve onun üzerinede tekrar tatlının kalanı dökülür..
Çekilmiş ceviziçi ve bisküvi karıştırılıp tatlının üzerine serpilir...soğuduktan sonra buzdolabına alınır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder