200 gr.pötibör bisküvi
1 kahve fincanı eritilmiş ılık margarin
2 çorba kaşığı süt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı fındık içi
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı vişne suyu
1-2 damla kırmızı gıda boyası
3 çorba kaşığı toz şeker
100 gr.kurutulmuş kiraz sapı
Hazırlama süresi:20 dk.
Bisküvileri robottan geçirip geniş bir kaba alın.Margarin,süt,limon kabuğu,çekilmiş fındık,bal,vişne suyu ve kırmızı gıda boyasını ekleyip yoğurun.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Yuvarlak hamurların ortalarına birer fındık yerleştirip tekrar yuvarlayın.Tek tek tozşekere bulayıp servis tabağına dizin,üzerlerini kiraz sapları ile süsleyin.
not
:Servis zamanına kadar buzdolabında saklarsanız daha iyi olur,toz şekere bulandığı için oda sıcaklığında bir müddet sonra şekerler kendini salıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder