Malzemeler: 5-6 kişilik
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 şişe maden suyu
üzeri için: 4 adet sosis
2 adet patates
150 gram hellim peyniri
kızartmak için: sıvıyağ
süslemek için: patlıcan ve siyah zeytin
Hazırlanışı: Kirpinin bedenini yapmak için yumarlak bir kabın içine yufkalardan birini serin. Diğer yufkayı erişte gibi kıyın ve diğer yufkanın üzerine yerleştirin. Diğer tarafta yumurta, krema, eritilmiş tereyağı ve maden suyunu çırpın. Yufkaların üzerine bu karışımı dökün. Kenarlarından taşan yufkayı böreğin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin ve servis tabağına alın. Halka doğranmış sosis ve iri küp şeklinde doğranmış patates ile hellim peynirini kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını aldıktan sonra kürdanlara geçirin. Pişen böreğin üzerine bir sosis, bir patates, bir hellim peynirli kürdan olacak şekilde dizin. Yarım patates ve patlıcan kabuğuyla baş kısmını yapın. Zeytinle göz şekli verin.
Sofra Dergisi Haziran 2007 sayısından alınmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder