- Günaydınlar herkese... Güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek sizleri aynı hamurla yaptığım iki leziz kurabiye ile başbaşa bırakıyorum...
- Oldukça bereketli olan bu hamurdan bir tepsi kandil simidi bir tepsi de sosisli çörek olmak üzere iki tepsi kurabiye yapmıştım kızımın doğum gününde. Sizlerde bu şekilde denemek isterseniz aşağıdaki tarifi aynen uygulayın. Eğer bir tepsi yapacaksanız miktarı yarım ölçü azaltın lütfen ..
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
250 gr yumuşak terayağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Un
Kandil Simidi üzeri için :
susam
Sosisli çörek üzeri için :
1 yumurta sarısı
- Tüm malzemeler karıştırılıp , unu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur ikiye bölünüp 5-10 dakika dinlendirilir.
- Hamurun bir parçası alınarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elimizde uzunlamasına şekil verilerek iki uçtan birleştirilerek minik simit şekli verilir. Hazırlanan simitlerimiz arkalı önlü susama batırılarak tepsiye dizilir.
- Hamurumuzun diğer parçası merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılarak küçük karaler şeklinde kesilir . İçine yarım kestiğimiz parmak sosisler konularak karşılıklı birer kenar üstüste getirilerek pişerken açılmaması için kürdan batırılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir.
- Hazırlamış olduğumuz kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzerleri hafif kızarana dek pişirelim.
- AFİYET ŞEKER OLSUN ....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder