Malzemeler,
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Süt
bonbon
Hazırlanışı,
Derin bir kapta şeker ve yumurtayı köpürene dek mikserle çırpın.
Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
Kek kağıtlarını küçük topkek kalıplarının içine yerleştirin.
Kek karışımını bir parmak boşluk kalacak şekilde kağıtlara pay edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Fırından çıkardığınız topkeklerin üzerini krem şantiyle ve bonbonlarla süsleyin.
Püf Noktası: Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı keke batırın. Kürdana hamur bulaşmıyorsa, kekiniz pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder