Çocuklara Cevizli Kaplumbağalar

malzemeleri
125 gram tereyağı
3 su bardağı un
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı süt




2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
İç malzemeler
1,5 su bardağı ceviz kırığı iyice ufalanmış
1 çorba kaşığı toz şeker
tarifi
Tereyağı benmari usulü eritilmeye bırakılır. Kuru malzemeler yoğurma kabında karıştırılıp ortası havuz şeklinde açılır. Erimiş tereyağı, süt ve yumurtalar eklenip yoğrulur. 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
İç malzeme için ceviz ve şeker karıştırılıp beklenir.
Dinlenen hamurdan gövde, baş ve ayaklar için çeşitli büyüklükte toplar yapılıp gövde ve baş hamurunun ortasına cevizli içten konulup yuvarlanır. Parmağınızı suya batırark baş, gövde ve ayaklar birbirine yapıştırılır. Yumurta akı kullanarak da yapabilirsiniz.. Oluşturulan kaplumbağalar yağlı kağıt serili tepsiye dizilp üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilip 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır. Fırından çıkıp ılınınca servis edilir..

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler