- Çok güzel kabarmış , içi yumuşacık , lezzeti yerinde , portakal ve meyve aromalı bir kek istermisiniz....İsteyenler bir adım öne gelsiiin :)) Nişastanın keklere kattığı yumuşaklığa ve kekte oluşturduğu dokuya bayılıyorum denemeyenler muhakkak denesinler derim. Bu tarifte yine çok sevdiğim , garanti tariflerim arasındadır.
- Sizi kekimle başbaşa bırakarak haftaya çarşamba gününe kadar müsadenizi istiyorum. Bu hafta ve önümüzdeki haftanın ilk günlerinde firmada denetimlerimiz olacak o yüzden ben hayli yoğun olacağım. Hülya bize uğramıyor diye darılmayın lütfen blogumun durgunluğundan da belli olacağı gibi yoğunum bu aralar.Bu oyoğunluğu atlatır atlatmaz tekrar eski tempomla geri döneceğim...
- Hepinize kocaman sevgiler göndererek tarifime geçiyorum.
Malzemeler :
4 Yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
1 Vanilya
1,5 Kabartma tozu
2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 avuç meyve kurusu
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşıpın un ( meyveler için)
- Yumurta ve şeker iyice beyazlaşıp köpürene dek çırpılır.Süt ve sıvıyağ ilave edilip düşük ayarda çırpılmaya devam edilir.
- Bu arada bir kap içerisinde nişasta ,un , kabartma tozu , ve vanilya elenerek karıştırılır.
- Meyve kuruları suyla yıkanıp süzdürülür , havlu kağıtla fazla suları alınıp dibe çökmemesi için 1 yemek kaşığı una bulanır.
- Çırpma kabındaki sıvı malzemelere unlu karışımımız eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır.
- Son olarak hazırlanan hamurumuza önce rendelediğimiz portakalımız ardından una buladığımız meyve kurularımız ilave edilerek son bir kez karıştırılır. Hamurumuz oldukça akışkan bir hamur olacak korkmayın , unu az gelmesin gözünüze sıvı bir hamur olup piştikçe yumuşayacaktır.
- Hazır olan hamurumuz yağlanıp unlanmış kek kalıbımıza dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir. ( Pişirme süresi fırından fırına değişir ama en az 40-45 dakika pişmesi gerekir sıvı bir hamur olduğu için ağır ve uzun süre pişerse içi anca çeker .)
- Pişen kekimiz fırından çıkartılıp üzerine nemli bir bez atılarak ( üst kabuğu sertleşmesin diye ) soğumaya bırakılıır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder