malzemeleri
4 adet tavuk baget
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
1 adet limon
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı tuz
tarifi
1 havucu soyup kalin dilimleyiniz,1 adet kabugu soyulmus sogani, 1 adet limon kabugunu ve 4 adet tavuk budunu üzerine 1 cay kasigi tuz atip haslayiniz. Haslanan tavuklari cikariniz biraz sogumasini bekleyiniz. Soguduktan sonra derilerini elinizle siyirip bir kagit yardimiyla üzerindeki suyu kurutunuz.
Firin tepsisini margarinle yaglayiniz. 1 milföy hamurunu aliniz ve tavuk budunu kaplayiniz. Bunu bütün tavuk budlarina yapiniz. Bütün tavuklari kapladiktan sonra üzerlerine 1 yumurtanin sarisini sürünüz. 180 derece isitilmis firinda 15-20 dakika pisiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder