• 400 gr. tavuk kıyma
• 2-3 dilim ekmek (bayat)
• 1 adet yumurta
• az tuz
• 7-8 dal maydanoz
• 1 yemek kaşığı galeta unu
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
hazırlanışı:
Maydanozu temizleyip, ince ince kıyın. Kıymaya ekmeği, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırdıktan sonra yuvarlayıp, yassıltın.
Yumurtayı çukur bir kapta çırpın. Köfteleri önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar galeta ununa bulayın.
Sıvı yağı teflon tavada ısıtın. Köftelerin önce bir tarafını, sonra diğer tarafını pembeleşinceye kadar orta sıcaklıkta
kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder