DAVET MASAM - CİCİ ÖRTÜM VE SOSYETE MANTISI

  • Günaydınlar herkese.. Güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek sizleri güzel bir masa ile başbaşa bırakmak istiyorum. Bu masa geçen haftalarda istanbuldan gelen çok sevdiğim eski iş arkadaşım ve yine çook sevdiğim ve sıklıkla görüştüğüm biricik sırdaşım süheylacıma ve tabiki ufaklıklara hazırlanmış bir masa. Sıcacık bir sohbetle bu masadan saatlerce kalkamadık epey özlemişiz eski günleri.
  • Aşağıda tarifini vereceğim sosyete mantısını eğer denemeyen varsa kesinlikle hemen denemeliler diye düşünüyorum zira bu masanın assolistiydi kendileri. Yedikçe yedirtiyor öyle değilmi kızlar :))
  • Menümüzde :
  • Sosyete mantısı
  • çikolata soslu Süpiz kek
  • Kalburabastı
  • Kırpık
  • Kırmızı biber salatası
  • Patates güzeli ( doğaçlama)
Malzemeler:
4 adet yufka

İç Malzemesi
250 gr kıyma kıyma
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

Ara Katı İçin
sıvıyağ

Üzerine sürmek için:

1 yumurta sarısı

Üzerine :
2 su bardağı yoğurt

4 Diş sarımsak
2 su bardağı sıcak su

2 tablet et suyu

Sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı pulbiber




  • İç harcımız için kıymamız sıvıyağda suyunu salıp tekrar çekene dek kavrulur . Maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  • Yufkamızın 1 tanesini tezgahın üzerine serip, sıvıyağ ile ince birtabaka halinde yağlayalım. Hazırladığımız iç malzemesinin 1/4 ünü yufkamızın üzerine aralıklı olarak serpelim üzerine ikinci kat yufkamızı da serip onuda yağladıktan sonra yine iç harcımızdan koyalım.
  • Sonra iki kat olan yufkamızı sıkı bir rulo olacak şekilde sarıp 1 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
  • Kalan 2 yufkaya da aynı işlemleri yapıp , kesip tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst kızarana dek pişirelim .
  • Yufkalar fırında pişerken sarımsaklı yoğurdumuzu ve et suyumuzu hazırlayalım.
  • Mantılarımız pişince bir servis tabağına alıp üzerine 2 bardak sıcak su ile hazırladığımız 2 tablet et bulyonumuzu iyice eritip yufkalarımızın üzerine gezdirelim.
  • Ardından sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine döküp onun üzerine de kırmızı biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirip servise sunalım.
  • NOT: Benim misafirlerimin hepsi sarımsaklı şeyleri sevdiği için ve kalabalık olduğumuzdan dolayı ben masaya sarımsaklı yoğurt dökerek getirdim . Ama siz isterseniz sade olarak servis edip yanında sarımsaklı yoğurdu ve yağını ayrı ayrı servis edebilirsiniz.


  • Masanın servisten önceki halini bilakis çektim çünkü bu harika örtüyü peçeteleri ile beraber sevgili hemşerim canım kizhatçem dikip gönderdi bana . Buradan canım arkadaşıma tekrar tekrar teşekkürler ediyorum. 10 parmağında 10 marifet MAŞALLAH...
  • Ayrıca Haticeciğimin yengesi vafaat etti geçen haftalarda buradan kendisine tekrar başsağlığı diliyorum. Rabbim yengeciğinin mekanını cennet etsin tatlım , Allah sabır versin. Çook öpüyorum seni

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler