ETLİ KARNIBAHAR

  • Günaydınlar herkese , mutlu ve huzur dolu bir gün geçirmeniz dileğiyle...
  • Bugün etli karnıbahar yemeğimle karşınızdayım . Karnıbaharı her haliyle çok sevdiğim için mutfağımdan hiç eksik olmaz . Salatası , kıymalısı , etlisi , zeytinyağlısı tüm çeşitleri birbirinden güzel... Sizde benim gibi karnıbaharı seviyor ve bu sağlıklı sebzeden vazgeçemiyorsanız bir de etlisini deneyin derim..

Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
300 gr kuşbaşı et
1 büyük soğan
Sıvıyağ
2 havuç
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz

  • İlk olarak karnıbaharlarımız dal dal ayrılarak soğuk suyla yıkanır ardından kaynamış tuzlu suda 5-10 dakika kadar bekletilip hafif yumuşaması sağlanır.
  • Bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanımız ve sıvıyağmız alınır , soğanlar sotelendikten sonra etlerimiz eklenerek kendi buharında ara ara çevrilerek etler pişirilir. Etlerimiz suyunu salıp tekrar çektiğinde 1 yemek kaşığı salçamız ve halka halka doğradığımız havucumuz eklenir. Havuçlarımız da 10 dakika kadar sotelendikten sonra tuzumuz , baharatlarımız ve karnıbaharlarımız eklenerek göz kararı karnıbaharların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edilerek yemeğimiz kısık ateşte pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serperek servis edip afiyetle yenir....
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler