- Günaydınlar herkese , mutlu ve huzur dolu bir gün geçirmeniz dileğiyle...
- Bugün etli karnıbahar yemeğimle karşınızdayım . Karnıbaharı her haliyle çok sevdiğim için mutfağımdan hiç eksik olmaz . Salatası , kıymalısı , etlisi , zeytinyağlısı tüm çeşitleri birbirinden güzel... Sizde benim gibi karnıbaharı seviyor ve bu sağlıklı sebzeden vazgeçemiyorsanız bir de etlisini deneyin derim..
1 orta boy karnıbahar
300 gr kuşbaşı et
1 büyük soğan
Sıvıyağ
2 havuç
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
- İlk olarak karnıbaharlarımız dal dal ayrılarak soğuk suyla yıkanır ardından kaynamış tuzlu suda 5-10 dakika kadar bekletilip hafif yumuşaması sağlanır.
- Bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanımız ve sıvıyağmız alınır , soğanlar sotelendikten sonra etlerimiz eklenerek kendi buharında ara ara çevrilerek etler pişirilir. Etlerimiz suyunu salıp tekrar çektiğinde 1 yemek kaşığı salçamız ve halka halka doğradığımız havucumuz eklenir. Havuçlarımız da 10 dakika kadar sotelendikten sonra tuzumuz , baharatlarımız ve karnıbaharlarımız eklenerek göz kararı karnıbaharların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edilerek yemeğimiz kısık ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine maydanoz serperek servis edip afiyetle yenir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder