KELEBEK PASTA

  • Herkese hayırlı cumalar ve güzel bir hafta sonu diliyorum şimdiden...
  • Bugünkü tarifim minik kızımın doğum gününde yaptığım ve çook beğeni toplayan keki ve kremalarıyla lezzeti bütünleşen kelebek pastam.. Tarifin uzunluğu gözünüzü korkutmasın sakın ben olabildiğince ayrıntılı yazdım , yoksa yapılışı çok kolay. İnanmazsanız deneyin de görün :))
  • Bu tarifimi de P.D.Ç.S.E.60 ev sahibeliği yapan sevgili Gülcan hanıma ve Krem Şantili Tatlılar Etkinliğine ev sahibeliği yapan sevgili Özlem hanıma gönderiyor ve her ikisine de kolaylıklar diliyorum.
Pandispanyası İçin
6 Adet Yumurta
6 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
6 Türk Kahvesi Fincanı Un
1,5 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
4,5 Yemek Kaşığı Kaynar Su
3 yemek kaşığı kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya

Kreması İçin:
2 paket orman meyveli krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 paket krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici

İçine
Bolca çilek ,
2 adet muz

Üzerine :
1 kutu sıvı krema
1 paket bitter çikolata


  • Pandispanyamız için ; Yumurta aklarını cam bir kasede bembeyaz olup yoğunlaşıp krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım. Şekerin yarısını ekleyip şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim.
  • Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar 10 dakika çırpalım . Ardından yağı , yoğurdu ilave edip biraz daha çırpıp yumurta aklarına ekleyelim.
  • Elediğimiz unu , kakaoyu , kabartma tozunu ve vanilyayı sıvı karışımımıza ekleyip çırpma teli ile biraz daha çırparak hamurun kıvam almasını sağlayalım . Hamurumuzu yağlanıp unlanmış 26 cm'lik kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yakşalık 50 -55 dakika pişirelim. ( ilk 45 dakika fırının kapağını hiç açmayalım pandispanyamız çökebilir.)
  • Pandispanyamız pişince 2-3 saat dinlendirelim. ( Ben bir gece önceden yapıp pandispanyayı 1 gece dinlendiriyorum daha güzel oluyor ) Dinlenen pandispanyamızı naylon ip yada bıçak yardımı ile 3 kata ayıralım.
  • Katlara ayırdığımız pastamızı ortadan ikiye kesip iki yarım ay elde edelim. Pastamızı servis edeceğimiz tabağın zeminine 4 taraftan da yağlı kağıt serip pandispanyamızı bu kağıtların üzerine yerleştirelim ( krem şantimiz ve sosumuzu döktüğümüzde kenarlardan akan kısımları tepsiyi kirletmesin rahatlıkla çekip kağıtları alalım diye) tepsimize yerleştiriğimiz pandispanyamızın yuvarlak kısımlarını yan yana getirip kelebek şekli elde edelim. Düz kısımlarından küçük ücgenler kesip kelebeğimizin kanatlarını şekillendirelim.
  • Kelebeğimizi şekillendirip ara kremamızı hazırlayalım. Krememız için Krem şantilerimiz 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpılır kıvam alınca pudra şekeri krema ve krema sertleştirici eklenip tekrar çırpılır. Hazır olan kremamız 5 dakika dolapta bekletilir .
  • Şekillendirdiğimiz kelebeğimizin her iki tarafının katlarını meyve suyu veya şekerli sütle ıslatıp aralarına hazırladığımız kremamızdan sürüp üzerine meyvelerimizi dizelim. En üst katımızı koyup üstü için çikolata sosumuzu hazırlayalım. Çikolata sosumuzu hazırlarken pastamızı soğuması için dolaba kaldıralım.
  • Çikolatalı sosu için ; bir kutu sıvı kremayı küçük bir tencereye koyup bir taşım kaynatalım , kaynadıktan sonra içine kırdığımız bitter çikolatayı ekleyelim ve tamemen eriyene kadar karıştıralım. Karışım size sıvı gelebilir soğudukça donacaktır. Çikolata size sulu veyaz az gelirse benim gibi 1-2 yemek kaşığı damla çikolata ilave edebilirsiniz.
  • Soğuyan çikolata sosumuz kelebek pastamızın üzerine gezdirilerek her tarafını kaplaması sağlanır. Çikolata sosumuz da kaplandıktan sonra servis tabağımıza yerleştirdiğimiz yağlı kağıtlar düzgünce çekilerek pastamızın süsleme işine geçilebilir.
  • Pastanın süsleme işi tamamen sizin veya bizdeki gibi çocuklarınızın hayal gücüne kalmış. Benim pastanın süsleme kısmı büyük kızıma ait olduğu için kendi istediği gibi süsledi. Kardeşinin pastasında kendisininde payı olmalıymış öyle söyledi hanfendü... Bende en keyifli işi ona bıraktım Glazürlerle çikekler yapıp sevgili ayşe ablasının ( papatyam) gönderdiği minik top çikolatalarla süslemeyi tercih etti.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler