KURABİYE ÇEŞİTLEMESİ

  • Un kurabiyesi hamuru ile hazırladığım glazür ile süsleyip farklı bir lezzet elde ettiğim güzel kurabiyelerimle karşınızdayım. Bir taşla iki kuş misali özellikle çocukların çok sevdiği bu kurabiyelerden yapmak isterseniz işte tarif ;

Malzemeler
250 gr terayağ ( yumuşamış)
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 fincanı sıvıyağ
4 kaşık nişasta
4,5 su bardağı un
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Siyah-beyaz glazür


  • Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini güzelce karıştırarak pütürsüz krema kıvamına getirelim. Daha sonra sıvıyağı ilave edip çırpalım , son olarak nişasta ve unu ekleyerek güzelce yoğurup hamurumuzu hazırlayalım. Kıvamını tutturmak için biraz fazlaca yoğurmak gerekiyor.
  • Hazırladığımız hamurumuzu 3 parçaya bölerek bir parçamızı elimizde yuvarlayarak uzun bir rulo yapalım . Rulomuzu tezgahımızın üzerine serip verev şeklinde kesip üzerine çatalla çizikler atıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
  • Diğer iki parça hamurumuzu merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıbı ile şekil verelim . Hazırladığımız kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri fazla kızarmayacak yani beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Verev kestiğimiz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri ile , kalıpla kestiğimiz kurabiyelerin üzerini tarifine göre hazırladığımız glazürümüzle süsleyelim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler