MALZEMELER
6adet tavuk pirzola-iyice inceltilmiş ve kemikleri çıkarılmış olacak-
200 gr kadar mantar
4-5 adet çarliston biber
1 kaşık zeytinyağı
1 diş sarmısak
tuz,karabiber
YAPILIŞ
Tavuk pirzolaları alırken iyice incelttirin ve kemiklerini çıkartırın.Dilerseniz bu işlemi evde kendiniz de yapabilirsiniz.(ben kemikleri atmayıp ayırın diyorum,limonlu çorba yaparsınız)
Mantarları ve biberleri ince ince doğrayın.Zeytinyağını ısıtın,bir diş sarmısağı içinde kısa bir süre soteleyin.Mantar ve biberleri ilave edin,sotelemeye devam edin.Biraz tuz ve biber ilave edin.Mantarlar pişince ateşten alın.
Tavuk pirzolaların arasına bu karışımı yayın ve güzelce sarın.Pek gerek olmuyor ama gerekirse kürdanla tutturabilirsiniz.Birleşme yerini alta getirerek fırına dayanıklı bir kaba sıralayın.Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
200 derece fırında 1 saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder