NURDAN'CIĞIMDA GÜZEL BİR GÜN

  • Günaydınlar herkese güzel ve mutlu bir hafta diliyorum , herşey gönlünüzce olsun....
  • İzinde olduğum süre içerisinde bir sürü ev gezmelerim ve misafir ağırlamalarım oldu demiştim ya işte onlardan bir tanesi sevgili Nurdancığıma yaptığımız ziyaretti. Şeker kızı zümra ve güzel kalpli kızkardeşi nurcanla bize harika bir evsahibeliği yaptılar . Çocukların ayrı büyüklerin ayrı keyif aldığı sıcacık bir ortamdı.. Buradan kocaman teşekkürler nurdancım hepinizi öpüyorum.
  • Menümüzde ilk görünüşte profitrol sanılan Çikolata soslu elmalı toplar , Tarçınlı harika kurabiyeler , Makarna salatası , Muzlu rolu pasta , peynirli börek ve puf poğaçalar vardı hepsi birbirinden leziz olan bu mamalar için nurdan'a ve nurca'a tekrar teşekkürler ...
  • Bugün benim çok beğendiğim Çikolata kaplı elmalı toplar ve tarçınlı kurabiyelerin tarifini vereceğim. İkisi de birbirinden lezzetli denemenizi öneririm.

ÇİKOLATA SOSLU ELMALI TOPLAR
Malzemeler :
3 paket kare bisküvi
3 tane elma
2 tane muz
1 çay bardağı süt
Üzerine
1 paket kakaolu puding
Hindistan cevivi
Findık içi

  • Bisküvilerimizi kırıp içine rendelediğimiz elma , muzu ve 1 bardak sütü ekleyip karıştırıyoruz. Elimizle ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verip servis tabağına diziyoruz.
  • Bir tencerede kakaolu pudingimizi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılıklaştırıp elmalı topların üzerine döküyoruz. Üzerene hindistan cevizi ve fındık içi ile süsleyip servise sunuyoruz. Afiyet Olsun.
TARÇINLI KURABİYE
  • Yukarıdaki nefis tarçınlı kurabiyelerin ismi büyük kızım Hazal tarafından Nurdan teyzenin kurabiyeleri olarak değiştirilmiştir :) Küçük küçük lokmalık olarak hazırlanan bu nefis kurabiyeler kızımın favorileri arasına girdi. Ağızda dağılan un kurabiyesi tadında bu kurabiyeleri denemek isterseniz işte size tarif... ( Resim yakın plan çekildiği için kurabiyeler büyük görünüyor oysa kücücük lokmalık kurabiyeler bunlar )
Malzemeler :

1 paket margarin ( yumuşamış)

1 çay bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 su bardağı toz fındık

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzerine

1 yemek kaşığı Tarçın

1 yemek kaşığı pudra şekeri

  • Tüm malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek hafif yumuşak bir hamur yapıyoruz. Elimize küçük küçük alıp (cevizden küçük ) yuvarlatarak yağğlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
  • Kurabiyelerimiz piştikden sonra soğumalarını bekleyip pudra şekeri ve tarçınlı karışıma bulayıp servise sunuyoruz.


  • Muzlu ruko kurabiye : Pandispanyası yumuşacık ve çok lezzetliydi.


  • Makarna salatası ve benim tarifim olan Puf poğaçalar nefisti...




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler