PALYAÇO KÜLAHI

  • Günaydınlar ; Herkese hayırlı cumalar ve mutlu , güneşli ve keyifli bir hafta sonu diliyorum.
  • Bugün kü tarifim , doğum günü masamda en çok ilgi gören , misafirlerim ve sizler tarafından da tarifi sabırsızlıkla beklenen hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile masamızın sultanı olan milföy külahlarımız. Yiyene ikinciyi yedirtecek kadar güzel bu lezzet hem büyükler hem de çocuklar tarafından çok sevildi... Ben külahlarımı hazırlarken iç muhallebisini laz böreği yaparken kullandığım muhallebi ile yaptım gerçekten harika bir ikili çıktı ortaya. Kesinlikle ve şiddetle acilen denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler : (15 adet için)
13-14 tane milföy hamuru
15 adet dondurma külahı

Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı prinç unu
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri İçin
Pudra şekeri
Çilek
Fıstık tozu

  • Öncelikle külahımızın iç muhallebisini hazırlayalım. Muhallabimiz için vanilya hariç tüm malzemeyi sırasıyla koyup sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimizin altını kapamadan vanilya ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatıp muhallebimizi mikser ile ılınana dek çırpalım.
  • Diğer tarafta dondurucudan çıkartıp yumuşattığımız milföy hamurumuzu merdane ile her taraftan 4-5 cm genişletelim. Genişleyen milföyümüzü 1,5 cm şeritler halinde keselim. Dışlarına aliminyum folyo sardığımız dondurma külahlarımızın üzerine dip kısmından başlayarak hafif üstüste gelecek şekilde hamurlarımızı saralım. ( Muntazam sarıldığında bir külahı 5-6 şerit sarıyor ) Hamurlarımızı sararken ek yerlerinin hep bir tarafa gelmesine özen gösterelim ki serviste şık dursunlar. Bu şekilde tüm külahlarımızı hazırladıktan sonra ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene dek pişirelim...
  • Pişip soğuyan milföy külahlarımızın içinden folyo sarılı dondurma külahlarımızı çıkartıp içlerine krema torbası veya kaşık yardımı ile muhallebimizden doldurup çay bardaklarına diklemesine koyup soğuması için bardaklarımızla beraber dolaba atalım. Dolapta 1-2 saat bekleyip muhallebisi iyice kıvam alan külahlarımızı çikeklerle ve fıstık tozu ile süsleyip servis tabağımıza alıp pudra şekeri serptikten sonra afiyetle yiyoruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler