1 adet kuzu ciğeri
1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
Kimyon
Yarım demet maydanoz
2 adet yeşil soğan
Tuz
Karabiber
Kuzu ciğerinin zarını soyup fındık büyüklüğünde küçük parçalara ayırın. Robotta püre haline getirin. Bulguru ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Karabiber, kimyon, bulgur ve unu ciğere katıp iyice karıştırın.
1 lt. suyu kaynatıp tuzla tatlandırın. Hazırladığınız karışımdan limon büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayın. Pişen köfteleri delikli bir süzgece alın. Diğer tarafta margarini eritin.
Yeşil soğan ve maydanozu temizleyip, ince ince kıyın.
Ciğer köftelerini bir tabağa alıp üzerine erittiğiniz margarini gezdirin. Kıyılmış yeşil soğan ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder