SADE POĞAÇA

  • Günaydııın , harika bir hafta geçirmenizi dileyerek sıcacık çayınızla afiyetle tüketmeniz için nefis poğaçalarla geldim size. Almaz mısınız? :))
Malzemeler:
250 gr. tereyağı
1/2 paket yaşmaya
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
Üzerine
1 Yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
  • Unumuzdan 1 bardak ayırıp kalan unu yoğurma kabına alıp oda ısısına gelmiş tereyağımızı unun üzerine küçük parçalar halinde doğrayıp unun ortasını havuz şeklinde açıp , ardından ayrı bir kapta ılık süt maya ve şekeri çırpıp mayayı erittikten sonra unun içine katıp tuzumuzu da ilave ettikten sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Tereyağını una iyice yedirdikten sonra yavaş yavaş ayırdığımız 1 bardak unuda ekleyip hamurumuzun kıvamını ayarlıyoruz.

  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp elimizde yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

  • Hamurumuzu tepside 2 saat kadar mayalandırdıktan sonra üzerlerine 1 çay kaşığı şekerle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler çizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
  • Not: Sade poğaça sevmeyenler içine iç harcı hazırlayıp bu şekilde de deneyebilirler.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler