SAKALLI PONCİK

  • Herkese hayırlı cumalar ve akabinde güzel bir hafta sonu diliyorum.
  • Bugün kü tarifim hem çocuklar hem büyükler için lezzetli ve doyurucu bir tarif. Özellikle çocuklarına beslenme çantası hazrılayıp "beslenmeye yarın ne koysam " düşüncesi içinde olan anneler için harika bir alternatif. Benim kızlar bu küçük ponçiklere bayılıyorlar.
  • Bu hamur size fazla gelirse ponçikleri pişirdikten sonra bir kısmını dondurucuya kaldırıp istediğiniz zaman çıkartıp biraz ısıttıktan sonra arasına peynirli harç sürüp tekrar ikram edebilirsiniz.
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1/2 yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 şeker kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçine

1/4 kalıp beyaz peynir

1 su bardağı kaşar peyniri

1/2 çay bardağı Süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz


Üzerine
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı şeker
Sıvıyağ


  • Ilık sütün içinde mayayı eritip köpürtelim . Ardından içine sıvıyağ , şeker , tuz , yumurta ekleyerek çırpalım. Unumuz yavaş yavaş eklenerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsimize biraz aralıklı olarak dizelim. Tepside 1 saat kadar mayalandırdığımız hamurumuzun üzerine şekerle çırpılmış ( not 1) yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Ponçiklerimiz fırında pişerken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bir kasede beyaz peynirimizi ve kaşar peynirimizi rendeleyelim ardından içerisine süt ve zeytinyağımızı ekleyip karıştıralım.
  • Pişen ponçiklerimizi fırından çıkarınca sıcakken üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürelim ( not 2 ) . Soğuyan ponçiklerimizin bir ucu kesilmemek kaydı ile bıçakla ortadan bölelim , içini elimizle açıp iç harcımızdan bolca heryerine sürüp kapatalım . Dış kenarlarına yayılan peynirli harcımızı küçük küçük doğradığımız maydanozumuza bulayıp servis tabağına alalım.
  • Sonra da sıcacık bir çayla servis yapıp "oooh yarasın " diyelim .
  • Küçük ama Önemli Notlar :

  • 1- Üzerine yumurta sarısı sürülen poğaça , açma vs... gibi hamurişlerinin üzerlerinin daha güzel kızarmasını istiyorsanız yumurta sarısının içine 1 çay kaşığı şeker katıp karıştırdıktan sonra hamur işlerimizin üzerine sürelim.
  • 2- Fırından çıkan hamurişlerimizin üzerine sıcakken hemen bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürersek hamurişlerimizin hem sert kabuk bağlamasını engellemiş oluruz hemde daha parlak bir görüntü elde etmiş oluruz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler