- Merhaba ....
- 1 aylık bir ayrılığın ardından yeniden sayfamda olmak çok güzel. İş başı yapıp biriken işlerimi halleder etmez koştum geldim...
- Bu 1 aylık sürede zamanımın çoğunu evde kızlarla geçirdim, bolca misafir ağırladım , bolca misafirliğe gittim , evimi köşe bucak temizledim , mutfağımda gönlümce rahat zaman geçirdim. Ooooh özlemiştim valla... Ama sayfamı , dostlarımı , ziyaretçilerimi de özledim.
- Gelir gelmez de benim en çok sevdiğim kurabiye tarifimle start vermek istedim. Limonlusunu , marmelatlısını , hatta cremole'lisini bile denediğim ağızda dağılan nefis portakallı muhallebili kurabiyemle başbaşa bırakıyorum sizi. Deneyen pişman olmaz...:)
PORTAKALLI KURABİYE
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Muhallebisi için:
3 çay bardağı süt,
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
- Kurabiye hamurunu yoğurmadan önce muhallebimizi hazırlayalım. Muhallebimiz için portakal suyu ve vanilya hariç tüm malzemeler bir tencereye alınarak devamlı karıştırmak suretiyle koyulaşıp kıvam alana dek pişirilir.
- Pişip katılaşmaya başlayan muhallebimize ocaktan alırken vanilyamız ilave edilir. Muhallebimiz ılınınca portakal sıyumuz eklenerek güzelce karştırılır ve topak topak olması engellenip ( istenirse blendıra vurulabilir) soğumaya bırakılır.
- Kurabiye hamuru için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde açılır, ortasına soğumuş muhallebi konup kapatılır. Kapadığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerlerine birazcık portakal kabuğu rendesi serpilerek , önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Pişip soğuduyan kurabiyelerimizin üzerlerine pudra şekeri serpilerek servise sunulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder