Çok sevdiğim yemek pişirmeye başlamak dönemlerimde çok ket vuruldu bu işlere. Kim mi? annem )))) (mutfak kirlenir, ortalığı batırırsın, malzemeyi boşa harcarsın yazık) hepsi çoooook mantıklı ve beni kızdıran bahanelerdi )))))
İlk kek yapma deneyimimi hatırlıyorum annemle yüzyıl savaşlarından birini yapmıştık. (annemin “kesin olmayacak” ve benim “ya anneeeeee niye olmasın bi deneyeyim ya” şeklinde gerçekleşen sinir savaşları) Onun mutfakla alakalı bazı kalıpları kesin…
Kekimin içine kakao koymak istemiştim ama annem kakaonun çabuk yanacağını o yüzden normal kek pişirmemi söyledi ama ben ısrarlıydım düşük ısıda pişiririm dedim… sordu kaç derecede pişireceksin diye kaç dersem diyeyim aşağısını söyleyeceğini bildiğim için 150 dedim bana aaaaaaaaaaa olur mu ? 100 derecede pişirmen lazım dedi…
Çok sinirlenmiştim “evet anne 100 bile fazla 50 derece de pişirmeliyiz… hatta o bile fazla güneş enerjisinde pişirmeliyiz dedim” sonra da bu cevaba ikimiz birden bayılana kadar gülmüştük
keki fırından çıkardığımda muhteşem bir görüntü ile karşılaştık. İnanılmaz kabarmıştı. Çok mutluydum ben yaptım ben yaptım seslerim yankılanıyordu beynimde (o zamanlar beynimde yankılanan ben yaptım sesi bana aitti .Pınar beyaz reklamlarındaki Okan BAYÜLGENİN seslendirdiği beynin “ben buldum ben buldum “ çığlıkları yüzünden artık içimdeki o ses Okan’a ait he he he )
O Günden beri hep değişik denemelerim oldu keklerle alakalı ve hep çok sevdiğim bir çeşit oldu kek yapmaktan hep çok hoşlandım (yemekten daha çok tabii)…
Bunca uzun lafın kısası ben dışarıda yeterince güneş olamamasına rağmen kek yaptım… hem de etkinlik için. Son zamanlarda yaptığım en lezzetli keklerden biri idi. Tarif tamamen bana ait (uydurdum, uydurdum) keşke biraz daha sabırlı olup keki azıcık geç kesseydim şekli daha güzel olurdu…denemeniz kesinlikle tavsiye edilir…
18/2/2007 - # 19 KEK YE FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK
Kategori: kekler
Çok sevdiğim yemek pişirmeye başlamak dönemlerimde çok ket vuruldu bu işlere. Kim mi? annem )))) (mutfak kirlenir, ortalığı batırırsın, malzemeyi boşa harcarsın yazık) hepsi çoooook mantıklı ve beni kızdıran bahanelerdi )))))
İlk kek yapma deneyimimi hatırlıyorum annemle yüzyıl savaşlarından birini yapmıştık. (annemin “kesin olmayacak” ve benim “ya anneeeeee niye olmasın bi deneyeyim ya” şeklinde gerçekleşen sinir savaşları) Onun mutfakla alakalı bazı kalıpları kesin…
Kekimin içine kakao koymak istemiştim ama annem kakaonun çabuk yanacağını o yüzden normal kek pişirmemi söyledi ama ben ısrarlıydım düşük ısıda pişiririm dedim… sordu kaç derecede pişireceksin diye kaç dersem diyeyim aşağısını söyleyeceğini bildiğim için 150 dedim bana aaaaaaaaaaa olur mu ? 100 derecede pişirmen lazım dedi…
Çok sinirlenmiştim “evet anne 100 bile fazla 50 derece de pişirmeliyiz… hatta o bile fazla güneş enerjisinde pişirmeliyiz dedim” sonra da bu cevaba ikimiz birden bayılana kadar gülmüştük
keki fırından çıkardığımda muhteşem bir görüntü ile karşılaştık. İnanılmaz kabarmıştı. Çok mutluydum ben yaptım ben yaptım seslerim yankılanıyordu beynimde (o zamanlar beynimde yankılanan ben yaptım sesi bana aitti .Pınar beyaz reklamlarındaki Okan BAYÜLGENİN seslendirdiği beynin “ben buldum ben buldum “ çığlıkları yüzünden artık içimdeki o ses Okan’a ait he he he )
O Günden beri hep değişik denemelerim oldu keklerle alakalı ve hep çok sevdiğim bir çeşit oldu kek yapmaktan hep çok hoşlandım (yemekten daha çok tabii)…
Bunca uzun lafın kısası ben dışarıda yeterince güneş olamamasına rağmen kek yaptım… hem de etkinlik için. Son zamanlarda yaptığım en lezzetli keklerden biri idi. Tarif tamamen bana ait (uydurdum, uydurdum) keşke biraz daha sabırlı olup keki azıcık geç kesseydim şekli daha güzel olurdu…denemeniz kesinlikle tavsiye edilir…
MALZEMELER:
· 3 Yumurta
· 1 Çay Bardağı şeker
· 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Çay Bardağı Süt
· 1 Portakal Kabuğu Rendesi
· 1 Su Bardağı İnce Çekilmiş Fındık
· 1 Çay Bardağı İnce Çekilmiş Çikolata
· Vanilya , Kabartma Tozu
· Alabildiği kadar un (kek kıvamı)
İÇİ İÇİN:
· 1 Çay Bardağı Süt
· 1 Paket Krem şanti
· 100 gr Çikolata
· 1 Kaşık Süt
YAPILIŞI:
3 Yumurtanın sarıları ve şeker çırpılır. Yumurtanın akları ayrı olarak köpük olana kadar çırpılır.
Yumurta şeker karışımına yağ,süt eklenip tekrar çırpılır. Ayrı bir yerde Fındık, ince kıyılmış çikolata ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.
Yumurta karışımına alabildiğince un vanilya kabartma tozu ve fındık karışımı ilave edilir. En son köpük halindeki yumurta karışımı köpükleri söndürülmeden ilave edilir.
Düz bir kalıpta 150 derecede 50 dk pişirilir. Çıkarılıp soğumaya bırakılır.
Süt ve şanti çırpılır. 1 Kaşık süt ile çikolatamız benmari usulü eritilir. Soğuyan kek ortadan düzgünce kesilir. 1. keke Önce erittiğimiz çikolatayı süreriz biraz dinlendirip şantiyi süreriz ve 2. keki üstüne kapatırız… Üstüne pudra şekeri serpilir afiyetle yenir. AFİYET OLSUUUUUUUUUUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder