içindekiler
400 gr patates
1 büyük havuç
1 kereviz
1 kabak
3 tavuk sosis
2 yumurta
2-3 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
200 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı hardal
Kızartmak için margarin
4 tatlı kaşığı ketçap
hazırlanışı
Patatesin kabuklarını soyup yıkayın. Havucun dış kısımlarını temizleyip sudan geçirin. Kerevizin kabuklarını soyup yıkayın. Son olarak kabağın kabuklarını soyup temizleyin.
Sebzeleri rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Sosisleri önce uzunlamasına ikiye bölün. Ardından ince dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir kasede rendelenmiş sebzeleri, sosisleri, yumurta ve unu karıştırın. Karışımı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Labne peyniri ve hardalı karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Margarini büyük bir tavada eritin. Sebzeli malzemeden mücverler oluşturup yağda pişirin.
Soğumamaları için, pişen mücverleri önceden 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin.
Mücverleri tabaklara alın. Labneli karışımı tabağa ekleyin. Ketçabı labnenin üzerine gezdirip şekil verin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder