Evet buda Kayserimizin ev kesme yani elden kesileni..tadı mantıyı hatırlatsada lezzeti biraz farklıdır.ama bizim evde mantıdan daha üstündür:)
ince olduğu için çabuk pişer ve çocuklara tam bir öğlen menüsü olabilir.isteyen üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir, tabi sumakta ekebilir..
100 gr kıymayı 1 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz.yemeklik doğranmış kurusoğanı, domates ve biberi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz..1er kaşık salça toz biber ve tuzu ekleyip 3-4 kase sıcak su ilave ediyoruz.kaynayınca 1 kase kare makarna ekleyip karıştırarak 5 dk orta ateşte pişiriyoruz.sıcak ve arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
NOT:doğumgünü yayınımdaki pastanın tarifini yoğun istek üzerine birde canım adaşım Sevilin sitesinde yayınladım.tarif isteyen arkadaşlar buraya tıklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder