KAYSERİ EV KESME MAKARNASI

herşeyden önce Ulu Önder Atatürkün bize armağan ettiği 19 mayıs gençlik ve spor bayramınızı kutlarım.geleceğe saygılı,sevgili,mutlu,huzurlu,sağlıklı gençlerin yetişmesi dileğiyle..

Evet buda Kayserimizin ev kesme yani elden kesileni..tadı mantıyı hatırlatsada lezzeti biraz farklıdır.ama bizim evde mantıdan daha üstündür:)

ince olduğu için çabuk pişer ve çocuklara tam bir öğlen menüsü olabilir.isteyen üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir, tabi sumakta ekebilir..
100 gr kıymayı 1 kaşık tereyağ ile kavuruyoruz.yemeklik doğranmış kurusoğanı, domates ve biberi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz..1er kaşık salça toz biber ve tuzu ekleyip 3-4 kase sıcak su ilave ediyoruz.kaynayınca 1 kase kare makarna ekleyip karıştırarak 5 dk orta ateşte pişiriyoruz.sıcak ve arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
NOT:doğumgünü yayınımdaki pastanın tarifini yoğun istek üzerine birde canım adaşım Sevilin sitesinde yayınladım.tarif isteyen arkadaşlar buraya tıklayınız
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler