KIYMALI ISPANAK
1 kg ıspanak
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı prinç
Karabiber , Tuz
Sıcak su
- Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağda pembeleştirilir , ardından kıyma eklenip kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırılarak kavrulur. Bu arada salça , tuz ve baharatları eklenir.
- Yıkanıp küçük doğradığımız ıspanağımız ve prinçlerimiz tencereye alınarak 5-10 dakika kadar kendi buharıyla kavrulurlar ardından göz kararı ( yaklaşık 2 su bardağı ) sıcak suyumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
- Yemeğimiz pişince sarımsaklı yoğurt ile servis edip afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder