Bir önceki anlattıklarımdan sonra makarna resmi kondurayım dedim )))) herhalde sevmeyen yoktur…
6 Yıl önce üç ev arkadaşı ben, Feray ve Rita inanılmaz bir ekonomik krize girmiştik inanın eve ekmek alacak paramız yoktu(zaten ekmek almıyorduk da neyse) Her alışverişte üçer-beşer aldığımız ve (allahtan) birikmiş makarnaları kahvaltı dışında her öğünde yiyorduk çok komikti herkes bizim makarnadan çatlayacağımızı düşünüyordu. Kilodan öleceksiniz diyordu…Ama ben canlı şahidiyim 2 ay aralıksız makarna yeme dönemimiz sonunda değil kilo almak hatta 1-2 kilo vermiştik bile makarna şişmanlatmıyor arkadaşlar… Çekinmeyin bol bol yiyiniz
MALZEMELER
2 Orta Boy Soğan
300 Gr Kıyma
3 Adet Yeşil Biber
2 Kaşık Salça
Toz biber,kekik, tuz
Yarım Demet Maydanoz
1 Paket Makarna
2 Kaşık Sıvı Yağ
YAPILIŞI:
Soğanı ve biberi çok ince hatta varsa rondoda kıyarız. Kapaklı bir tava içinde kıyma ile pişmeye bırakırız İyice piştikten sonra salçasını ve baharatlarını koyarız. Harcımızın altını kapattıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave ederiz.
Öte yandan makarnamızı 12 dk haşlayıp soğuk sudan geçiriyoruz
İsterseniz makarnanın üstüne kıymalı harcımızdan alabilirisiniz isterseniz benim gibi hepsini karıştırabilirsiniz mmmmmmmmm çok lezzetli oldu… AFİYET OLSUUUUUUUN
6 Yıl önce üç ev arkadaşı ben, Feray ve Rita inanılmaz bir ekonomik krize girmiştik inanın eve ekmek alacak paramız yoktu(zaten ekmek almıyorduk da neyse) Her alışverişte üçer-beşer aldığımız ve (allahtan) birikmiş makarnaları kahvaltı dışında her öğünde yiyorduk çok komikti herkes bizim makarnadan çatlayacağımızı düşünüyordu. Kilodan öleceksiniz diyordu…Ama ben canlı şahidiyim 2 ay aralıksız makarna yeme dönemimiz sonunda değil kilo almak hatta 1-2 kilo vermiştik bile makarna şişmanlatmıyor arkadaşlar… Çekinmeyin bol bol yiyiniz
MALZEMELER
2 Orta Boy Soğan
300 Gr Kıyma
3 Adet Yeşil Biber
2 Kaşık Salça
Toz biber,kekik, tuz
Yarım Demet Maydanoz
1 Paket Makarna
2 Kaşık Sıvı Yağ
YAPILIŞI:
Soğanı ve biberi çok ince hatta varsa rondoda kıyarız. Kapaklı bir tava içinde kıyma ile pişmeye bırakırız İyice piştikten sonra salçasını ve baharatlarını koyarız. Harcımızın altını kapattıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave ederiz.
Öte yandan makarnamızı 12 dk haşlayıp soğuk sudan geçiriyoruz
İsterseniz makarnanın üstüne kıymalı harcımızdan alabilirisiniz isterseniz benim gibi hepsini karıştırabilirsiniz mmmmmmmmm çok lezzetli oldu… AFİYET OLSUUUUUUUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder