5 büyük patates
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 büyük soğan
Zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3 dal yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 şeker kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
kırmızı biber
Tuz
- Patatesleri tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra patates ezici ile veya blendır yardımı ile güzelce ezip püre haline getirelim.
- Ezdiğimiz patateslerimize sıcakken bulgurumuzu ekleyip harmanladıktan sonra karıştırdığımız kabın üzerine kapak kapatıp yarım saat kadar bekleyip bulgurların yumuşamasını sağlayalım.
- Bulgurumuz yumuşarken bizde soğanımızı incecik doğrayıp sıvıyağda hafif soteleyelim. Diğer tarafta maydanozumuzu ve yeşil soğanımızı incecik kıyalım.
- Patates ve bulgur karışımımıza sırayla sotelediğimiz soğan ve yağımızı ardından da salçamızı (acı sevenler biber salçasını artırabilir ) ve nar ekşimizi ekleyip yoğuralım. Maydanoz , yeşil soğanlarımız ve tüm baharatlarımızı katıp son kez yoğurduktan sonra köftemizi elimizde şekillendirerek servis tabağımıza dizip afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder