KIYMALI PİDE

  • Merhabalar ... Size harika bir pide tarifim var bugün. Kesinlikle denenecekler listenize eklemeniz gereken bir tarif bence ...
  • Aşağıdaki ölçüden 2 fırın tepsisi kıymalı pide çıkıyor. Ben normal boyutlarda 1 tepsiye 6 adet sığacak şekilde ( kabarma paylarını da ekleyerek ) toplamda 12 adet orta boy pide yaptım. Boyutunu siz misafirlerinize veya ev ahalisine göre ayarlayabilirsiniz.
  • Nasıl olursa olsun her hali ayrı güzel bu pidenin. Pidesi pamuk gibi yumuşacık oluyor , ağıza atınca resmen pidesinin içine gömülüyormuş gibi hissediyor insan. Kesinlikle ve kesinlikle hemde hemen denemelisiniz bence...:))



Malzemeler

2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Paket (42 gr) yaş Maya
1 su bardağımdam az eksik sıvıyağ
1 çay Kaşığı Mahlep
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Tuz
Alabildiği kadar un

İç Harcı için
400 gr kıyma
2 büyük domates
1 büyük soğan
3-4 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
Maydanoz

Üzerine
Yumurta sarısı




  • Ilık sütte mayayı elimizle eritip bekletmeden şekeri tuzu yağı ve mahlebi koyup karıştırıyoruz.
  • Sonra yavaş yavaş elenmiş unumuzu ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamur ele yapışmayan hafif sulu bir hamur olması yeterlidir. Katı bir hamur olursa pideler sert olur. O yüzden unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını iyi ayarlamalıyız.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar yaklaşık 2 saat mayalandırıyoruz.
  • Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım. İç harcımız için kıymamıza kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesimizi , biberlerimizi , soğanımızı , tuz, karabiber ve maydanozumuzu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp oklava veya merdana yardımı ile azcık un serperek uzunca açıyoruz ortasına hazırladığımız iç harcımızdan koyup ortası birazcık açık kalacak şekilde uzun kenarları üzerine katlayıp iki uçtan hamurumuzu birleştiriyoruz. ( İyice birleştirmeliyiz pişerken kabardığı için açılabiliyor )
  • Bütün hamur bitince üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra pidelerimizin kabukları sertleşmesin diye sıcakken yumurta fırçası yardımı ile pidelerimizin üzerlerine sıvıyağ sürüp üzerini temiz bir -iki el bezi ile kapatıp yumuşatıyoruz. Sonrasında da afiyetle yiyoruz..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler