Pizzacı geldi hanıııım , sıcak pizzalarım vaaar , küçük küçük nefis mi nefiiiis ....
Malzemeler
1 Su Bardağı Ilık Süt
1/2 Paket (42 gr) yaş Maya
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 çay Kaşığı Mahlep
1,5 Yemek Kaşığı Şeker
1,5 şeker Kaşığı Tuz
Alabildiği kadar un
İç Harcı için
Sucuk , Sosis
yeşil biber
Kaşar
Zeytin
2 yemek kaşığı acılı ketçap
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı su
Üzerine
Yumurta sarısı
- Ilık sütte mayayı elimizle eritip bekletmeden şekeri tuzu yağı ve mahlebi koyup karıştırıyoruz.
- Sonra yavaş yavaş elenmiş unumuzu ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamur ele yapışmayan hafif sulu bir hamur olması yeterlidir , unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını iyi ayarlamalıyız. Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlatarak açıyoruz ortasına ketçap- su - sıvıyağ ile hazırladığımız sostan sürüp kenarlarını yukarıya doğru 1 cm yükseltip ortasını havuz yaparak kenarları birleştiriyoruz .
- Tüm hamuru bu şekilde açıp sosladıktan sonra içerlerine sosis , sucuk , biber, zeytin vs. istediğiniz malzemeleri koyup ( kaşarını bu aşamada eklemeden ) kanarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişince fırından çıkarmadan rendelediğimiz kaşarımızı üzerine serpip erimesini bekledikten sonra fırından çıkartıp , yine üzerlerinin yumuşak olması için fırından çıkınca fırça yardımı ile üzerlerine sıvıyağ sürüp servise sunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder