- Bayram kutlamalarımı erkenden yapıp, güzel hediyelerim için papatyama teşekkür edip müsadenizi istiyorum. Herkesin kurban bayramı kutlu olsun . Nice huzur dolu , sevgi dolu, sağlıklı ve sıhhatli bayramlara....
- Size her zaman güvenerek yaptığım lezzeti yerinde harika kabaran ve puf puf olan paskalya çöreğimin tarifini vereceğim bugün.Acaba ? diye düşünmeden rahatlıkla yapabilirsiniz , denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum.
Malzemeler
2 Yumurta
1 su bardağı ılık süt
1/2 margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 küp maya (42 gr)
2 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Tuz
Üzerine
Yumurta sarısı
Fındık
2 Yumurta
1 su bardağı ılık süt
1/2 margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 küp maya (42 gr)
2 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
Tuz
Üzerine
Yumurta sarısı
Fındık
- Hazırlanan hamur sıcak bir ortamda 3 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde 3 parça kopartılarak parçalar elde döndürülerek uzatılır. Tezgaha konularak örgü şekli verilir. Tüm hamura aynı işlem uygulanır ve paskalya çörekleri yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fındık serpildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Bu cici şeyler canım, şekercim papatya prensesimin doğum günüm ve bayram için gönderdiği hediyelerim .... Dün kargocuyu elinde paket karşımda görünce şaştım. Hayırdır deyip pakete elimi uzattığımda papatyamın ismini görünce şaşırdığım kadar sevindimde. İnce düşünceli kardeşim düşünmüş hamarat ellerini çalıştırmış bana kendi el emeği göz nuru bu güzel peçetelikleri ve turkuazlı kolyeyi yapıp göndermiş.. Teşekkürler canım kardeşim yüreğine eline sağlık iyiki senin gibi bir meleği tanımışım.. Kocaman öpüyorum seni canım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder